Petőfi Sándor Általános Iskola Dorog

 “Nem árt! One day FUNDAY” pedagógia – érzékenyítő program

Október 5 -én ötödikeseink komplex érzékenyítő foglalkozáson vettek részt. A foglalkozást az ArtMan Egyesület egy ép és egy sérült táncosa vezette, így a diákok a kreatív alkotófolyamat közben nemcsak megismerhetnek egy sérült művészt, hanem irányító szerepkörben is láthatták. A program az Erasmus + pályázat támogatásával jött létre.


 

 Angol és német nyelvű könyvbemutató és vásár a könyvtárban

 

 

 

 

 

A Wonder Books kiadó szervezésében angol és német nyelvű könyvbemutatót és vásárt rendeztünk az iskola könyvtárában. A kiadó alapelve szerint a könyvek olyan varázserővel bírnak, ami sosem megy ki a divatból. Még akkor is, ha a digitális eszközök egyre nagyobb teret nyernek a gyermekeink életében is, a könyv és az olvasás mindig is a gyerekek és a felnőttek életének fontos része marad. Ennek felismerése révén jutottunk el arra a következtetésre, hogyha a megfelelő témájú könyv kerül egy gyerkőc kezébe, akkor az teljesen mindegy, hogy milyen nyelven íródott, mert érdekelni fogja annyira, hogy mindent megtegyen azért, hogy el tudja olvasni. És pontosan ez az akarat fogja őt átsegíteni az idegen nyelv megismerésének nehézségein is. Így válik a nyelvtanulás egy kényszerűségből izgalmas kalanddá.


 Egy fantasztikus nap van mögöttünk, szuper volt a TÖKJÓNAP! Sok-sok játékos és ügyességi foglalkozás, kinyitott a suli-jósda, rengeteg rémjó sütemény, megannyi szellemes jelmez, a Langaléta garabonciás gólyalábasok fergeteges műsora!

MINDENKINEK KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET!!!

   

 


1956-ra emlékeztünk

 

Méltóságteljes, szép megemlékezéssel hajtott főt iskolánk nemzeti ünnepünk, okt. 23.-a tiszteletére. A magas színvonalú műsort a 8. b osztály adta elő Bogár-Bódi Betti néni rendezésében, a díszletet Süttő Zsolti bácsi készítette.

Köszönet érte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A programokról készült további fotók: https://www.facebook.com/petofi.iskola/photos