Petőfi Sándor Általános Iskola Dorog

Idei utolsó foglalkozásán ablakvadászatra indult Túra szakkörünk. A túrán készült képek ide kattintva tekinthetők meg:

 

 

 
Óvodából-iskolába
 
Advent jegyében találkoztunk ma sok iskolába készülő óvodással és szüleivel. Amíg a gyerekek mesét hallgattak, ajándékot, karácsonyfára díszt készítettek, addig a szülők érdeklődtek-ismerkedtek iskolánkkal.

 

Képgaléria megtekinthető itt:
 

Petőfisek a Petőfi-buszon

 

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából 2022-2023-as évet az Országgyűlés Petőfi-emlékévvé nyilvánította.

Számos programmal, kiállítással készült az évfordulóra a Petőfi Irodalmi Múzeum, amelynek egyik leglátványosabb eleme a városunkba december 7-én érkezett Petőfi-busz.
A vándorkiállítás Petőfi életútját és alkotói sokszínűségét mutatja be, a néhány négyzetméteres buszban. Délelőtt folyamán az iskolás csoportok, délután a nagyközönség ismerkedhetett a falakban található rejtett fiókokkal, az interaktív játékokkal és a költő életével.


A buszon dolgozó múzeumpedagógusoktól meg-tudhattuk, hogy a busz belső terének adottsága miatt harmonikaszerűen rendezték el a falakat, amelyek számos érdekességet rejtenek.
Kukucskálók, fiókok és rejtett szekrények segítségével lelhetünk rá Petőfi szellemi örökségére.

két nap alatt csaknem 300 látogató élményekkel gazdagodva távozott az interaktív kiállítás megtekintése után. Bátran állíthatjuk, hogy a mozgókiállítás ugyanolyan sikeres volt, mint a néhány évvel ezelőtt a Hősök terén járó Arany-busz.

 

Válts egy csokit mosolyra!
 
 
Idén is csatlakozunk a "Válts egy csokit mosolyra!" programhoz, melyben állami gondoskodásban élő gyerekeknek szeretnénk örömet okozni.
December 8-án elindultak a petőfis mosolymanók ajándékai is.
Az Ágota Alapítványnak gyűjtöttünk az idén is. A sok-sok ajándékkal, csokival az állami gondoskodásban élő gyerekeknek szeretnénk örömet szerezni!
 
Köszönjük a gyereke és a szülők önzetlen támogatását!
Mert adni mindig jó!

 

 

Advent: Karácsonyváró hangulat az 5. b osztályban

A képgalériához kattinton ide:

 

Kézműves szakkörünk is  a Mikulás jegyében dolgozott

 

 

 

 

December

Webdesign